Autobazary AAA Auto letos očekávají prodejní rekord

Budova autobazaru AAA Auto v Praze.

Budova autobazaru AAA Auto v Praze. Zdroj: Pinkas Martin/Euro

Skupina autobazarů AAA Auto letos očekává prodej více než 80 tisíc ojetých aut, což je o 5000 více než loni a zároveň by to byl prodejní rekord. V srpnu zaznamenala firma nejvyšší měsíční prodej 7804 vozů a překonala dosavadní maximum z října 2007.

„Blížíme se magické hranici osmi tisíc prodaných vozů měsíčně. Prodeje poboček v České republice se s téměř 4600 automobily v srpnu meziročně zvýšily o 15 procent. Nejsilněji rosteme v Polsku, kde díky otvírání nových poboček a rozšiřování jejich kapacity prodáváme o dvě třetiny vozů více než ve stejném období loni a atakujeme hranici 1000 automobilů měsíčně,“ uvedla generální ředitelka Karolína Topolová.

Za osm měsíců letošního roku skupina zvýšila prodej o 11 procent na 56 tisíc aut. Od ledna do srpna tak prodala stejně vozů jako za celý rok 2013. Nejpopulárnější jsou u AAA vozy Škoda, které v tuzemském prodejním žebříčku obsadily pět míst v první desítce, dále pak Volkswagen, Ford a Hyundai.

V Česku se ročně prodá okolo 750 tisíc ojetých aut. Na autobazary z tohoto počtu připadá asi třetina. Největší část si mezi sebou prodají soukromé osoby.

Síť AAA Auto provozuje přes 40 poboček v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Patří do skupiny AURES Holdings, kterou vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.