Boj s kamiony se stupňuje. Blokáda odpoledne zastaví provoz na Spořilově

Petr Sýkora, senátní kampaň

Petr Sýkora, senátní kampaň Zdroj: E15

Petr Sýkora
Petr Sýkora předává petici premiéru Sobotkovi
3
Fotogalerie
Iniciativa za dostavbu Pražského okruhu pořádá v krátké době již druhou demonstraci za dostavbu pražského okruhu, tentokrát ve spolupráci s SOS Spořilov a podporou pražského magistrátu.

Další protestní akce proti kamionům, které trápí obyvatele Prahy proběhne dnes odpoledne na Spořilově. Před čtrnácti dny Iniciativa za dostavbu Pražského okruhu na výstrahu zablokovala na dvě minuty přechod v Uhříněvsi. „Chtěli jsme upozornit na problém husté kamionové dopravy kvůli chybějícímu okruhu. Dnes se připravujeme na ještě razantnější akci. Zhruaba na deset minut zablokujeme Spořilovskou ulici, tedy silnici, která vede spořilovákům přímo pod okny a která je přeplněna kamiony každý den,“ říká spoluorganizátor této akce Petr Sýkora. Ten na Jižním Městě vstoupil do boje o senátorské křeslo.

Na akci se podílí i sdružení SOS Spořilov a podpořil jí i pražský madistrát. Radní pro dopravu Petr Dolínek, pomohl s dohledem policie ČR a zavřením jednoho pruhu Spořilovské.

„Tomuto tématu se intenzivně věnuji už téměř rok. Na jednání Hospodářského výboru Parlamentu jsem byl vyzván členy výboru, abych dále pokračoval ve sbírání podpisů občanů pod petici za dostavbu PO 511, aby měla Vláda ČR při vyjednávání s EK podporu právě občanů. Proto jsme se rozhodli napsat dopis do Bruselu, který vyjadřuje náš postoj k dostavbě 511 a dnes ho budou moci podepsat všichni, kteří se demonstrace zúčastní,“ dodává Sýkora.