ČSA a Air France ukončily bitvu o linku do Paříže

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK/Stanislav Peska

České aerolinie a Air France se po měsících jednání dohodly na obnovení spolupráce při provozování letů mezi Prahou a Paříží. Smlouvu o takzvaném sdílení kódu (codeshare), tedy provozování společných letů, vypověděl český dopravce před letní sezonou.

Detaily nejsou známy, České aerolinie ale údajně na historické dohodě výrazně prodělávaly. Oba dopravci, ačkoliv jsou členy stejné aliance SkyTeam, se tedy na lince Praha – Paříž udělaly takříkajíc pro sebe. ČSA nyní létají do Paříže čtyřikrát denně, Air France pětkrát denně.

„Mohu potvrdit, že České aerolinie a Air France obnoví spolupráci v oblasti codeshare, a že v průběhu léta probíhala celá série velmi korektních jednání se zástupci společnosti Air France, jejichž výsledkem je narovnání vzájemných obchodních vztahů a obnovení dlouhodobé spolupráce,“ uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková. Firmy se tak vrátí k modelu šesti zpátečních letů denně, z toho tři budou operovat ČSA a tři Air France. Kapacita by se výrazně měnit neměla, oproti létu firmy nasadí větší stroje.