ČSA posílí v Itálii. Nahradí Alitalii na lince do Pisy

ATR 72 ČSA na letišti v Praze

ATR 72 ČSA na letišti v Praze Zdroj: Stepan Bruner, E15

České aerolinii pokračují v expanzi na italském trhu. Dopravce v květnu 2016 vstoupí na linku z Prahy do Pisy, kterou naopak opouští Alitalia.

ČSA zahájí provoz na lince do Pisy 3. května. Linka je v plánu jako sezónní, aerolinky na ní nasadí turbovrtulové letadlo ATR 72. Nová linka cílí hlavně na Italy cestující do Prahy.

Během prvních dvou měsíců nabídnou tři lety týdně – v úterý ve středu a v sobotu. O letních prázninách ČSA vynechají středeční let. „Poptávka po cestách do Prahy je z italského trhu silnější mimo hlavní letní prázdniny, tedy červenec a srpen, proto během těchto dvou měsíců budeme linku provozovat se dvěma frekvencemi týdně. Od září pak bude linka v provozu opět se třemi zpátečními lety týdně,“ uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Konkurence na římské trati zesílí

České aerolinie na lince Pisy nahradí italského národního dopravce Alitalia. Ta linku převzala loni po ukončení činnosti své nízkonákladové dcery Air One. Alitalia, která po vstupu Etihad Airways ze Spojených arabských emirátů prochází hlubokou restrukturalizací, se z linky do Pisy stáhne v březnu příštího roku.

Nová destinace je součástí širšího posilování ČSA na italském trhu. Aerolinky v letní sezóně posílí linky do všech svých italských destinací. Například do Boloně budou létat sedmkrát a do Říma jedenáctkrát týdně. Na trati mezi českou a italskou metropolí naopak konkurence posílí, Alitalia totiž zdvojnásobí počet svých letů na šest týdně.