ČSA posílí východní orientaci, začnou létat do ruské Ufy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CSA

České aerolinie zahájí se začátkem letní sezóny 2012 novou linku do Ufy, hlavního města Baškirské republiky. Společnost již na linku získala potřebná povolení. Letový řád bude aznámen v nejbližších dnech, týdně budou provozovány dva až čtyři zpáteční lety. ČTk to potvrdila mluvčí společnosti Hana Hejsková.

„Několikrát jsme deklarovali, že se České aerolinie budou stále více zaměřovat na trhy v postsovětském teritoriu, které mají z dlouhodobé perspektivy významný potenciál,“ uvedl viceprezident Českých aerolinií pro obchod a marketing Jiří Marek.

Spojení do Ufy bude devátou linkou českého dopravce do Ruska. Nyní již společnost létá z Karlových Varů do Moskvy, Petrohradu a Samary a z Prahy tamtéž a navíc do Jekatěrinburgu a Rostova na Donu.

Kromě Ruska se ČSA zaměřují i na další destinace v bývalém Sovětském svazu. V neděli se například otevře nová linka do ázerbajdžánského Baku. Na dalších linkách východním směrem letos dopravce přidal nové spoje nebo nasadil letadla s větší sedačkovou kapacitou.