ČSA pronajmou letadlo do Chorvatska, otevřou linku do Splitu

Airbus A319 aerolinek ČSA

Airbus A319 aerolinek ČSA Zdroj: Stepan Bruner, E15

České aerolinie se po několikaleté přestávce vrací na chorvatský trh. Národní dopravce pronajme letadlo švédským virtuálním aerolinkám Air Croatia a na letní sezónu otevře linku z Prahy do Splitu.

Linka, na kterou bude nasazený Airbus A319, bude z Prahy odlétat každý pátek v 20:45, zpáteční spoj ze Splitu odstartuje v neděli v 8:25. „Prodej letenek na nové spoje České aerolinie zahájí v nejbližších dnech jak na vlastních webových stránkách, tak v síti cestovních kanceláří, agentur a prodejců letenek,“ uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík. Aerolinky budou novou linku provozovat během hlavní turistické sezóny od 28. června do 28. září.

„Spoje z Prahy do Splitu a zpět zavádí České aerolinie i díky nové spolupráci se švédskou společností Air Croatia,“ dodal Šabík. Stejný letoun, který bude nasazený na lince do Splitu, se objeví na sobotních linkách Air Croatia mezi Splitem, Zadarem, Záhřebem a Göteborgem. Zatím není jasné, zda se ČSA do Chorvatska vrátí i příští rok, dohoda s Air Croatia se totiž týká jen letošní sezóny.

ČSA dosud nabízejí lety do Chorvatska pouze prostřednictvím sdílení kódu na linkách SmartWings do Dubrovníku, Puly a Splitu. Vlastní linku do Splitu aerolinky zrušily před čtyřmi lety, v červnu 2012 skončila i linka do Záhřebu.

Chorvatsko je pro ČSA tradiční destinací. Vůbec první mezinárodní let ČSA v roce 1930 vedl z Prahy přes Brno a Bratislavu do Záhřebu.