ČSA rozšíří nabídku letů z Ostravy, otevřou linku do Düsseldorfu

ATR 72 aerolinek ČSA

ATR 72 aerolinek ČSA Zdroj: CSA

Ostravské letiště od března nabídne lety do další destinace. Linku přes Prahu do německého Düisseldorfu začnou provozovat České aerolinie. Ty na víc na letišti otevřou svou prodejní kancelář.

Spoje budou provozovány třikrát týdně letadly ATR 72, na každé cestě je naplánované 25 minutové mezipřistání v Praze. Cestující tedy budou moci využít jen část letu. Letenky na novou linku jsou již v prodeji. Jeny začínají na 3309 korunách za jednosměrný let, nejvýhodnější zpáteční letenka vyjde na 6760 korun.

„Jsem přesvědčen o tom, že nová letecká linka do Düsseldorfu potěší nejen turisty,“ uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák. „Je důležitá zejména pro podnikatele, kteří často žehrali na špatné spojení Ostravy se světem, a zejména potenciální investory, kteří se rozhodují o tom, zda umístit svoje investice v Moravskoslezském kraji, a tím přinést do regionu nová pracovní místa,“ dodal.

Aerolinky počítají s dalším rozvojem linek z Ostravy. Moravskoslezský kraj je nejrychleji se rozvíjející region ČR se zajímavým potenciálem pro nové linky, které dávají obchodní i ekonomický smysl. Byla by škoda tento potenciál nevyužít,“ uvedl obchodní ředitel ČSA Ján Tóth.

Ostravské letiště už nyní nabízí kromě spojení Českých aerolinií do Prahy také linku do Londýna. V létě se k nim přidávají sezónní lety do Paříže či charterové lety převážně do Středomoří.