ČSA spustí od září linku do polského města Radom

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CSA

České aerolinie rozšiřují počet přímých spojení do Polska. Od 18 září zavedou linku z Prahy do města Radom ležícího zhruba sto kilometrů jižně od polské metropole Varšavy. Cena jednosměrné letenky začíná na 2142 korunách, za zpáteční cestující zaplatí od 3595 korun. V tiskové zprávě to dnes uvedly České aerolinie.

Lety budou České aerolinie vypravovat vrtulovým ATR 72 každé pondělí, pátek a neděli s odletem z Prahy pět minut po poledni. Odlet zpátečních spojů je plánován na 14:40 s příletem na Letiště Václava Havla v 16:15, uvedl dopravce.

Nové spojení, které bude dopravce provozovat celoročně, je pátou linkou vypravovanou z Polska. V úterý ČSA vypravily první lety na linkách Praha - Lodž, Lodž - Edinburgh a Řešov - Edinburgh. Kromě toho ČSA provozují spoje mezi Varšavou a Prahou.

„Příklad našich nových linek z Lodže a Řešova a poměrně optimistický vývoj knihování na nich ukazuje správnost našeho rozhodnutí zaměřit se na polském trhu na nové spoje. V Polsku chceme být aktivní i nadále a maximálně využívat potenciál a možnosti zdejšího trhu,“ uvedl ředitel ČSA pro obchod a marketing Ján Tóth.

Dopravce za loňský rok snížil ztrátu

České aerolinie loni snížily ztrátu na 631 milionů korun z předchozí téměř miliardy korun při 6,5procentním snížení tržeb na 9,5 miliardy korun. Letos v pololetí očekávají kladný výsledek hospodaření.

Stát v dopravci drží necelých 20 procent akcií, většinu mají korejská společnost Korean Air (44 procent) a soukromá letecká společnost Travel Service (34 procent). Zbylých 2,26 procenta drží Česká pojišťovna. ČSA zaměstnávají méně než 700 lidí.