ČSA v létě pošlou své největší letadlo do Barcelony

Airbus A330 ČSA

Airbus A330 ČSA Zdroj: CSA

České aerolinie v létě výrazně posílí linku z Prahy do Barcelony. Během července a srpna na sobotní let do katalánské metropole nasadí největší letadlo ve své flotile, Airbus A330 pro 276 cestujících.

Aerolinky budou velký airbus do Barcelony posílat od 9. července do 27. srpna. Letadlo z Prahy odstartuje vždy v sobotu v 9:15 a zpět se vrátí v 15:15, tak aby stihlo odletět do Soulu. Korejská linka letoun vytěžuje po zbytek týdne.

„Nasazením Airbusu A330 na sobotní lety ČSA do Barcelony během letošních letních prázdnin reagujeme na zájem individuálních cestujících i poptávku po skupinových rezervacích ze strany cestovních kanceláří,“ vysvětlil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Další evropské lety nebudou

ČSA do Barcelony létají v úterý, středu, pátek a sobotu, na linku obvykle nasazují Airbus A319 pro 128 cestujících. Na zbylé dny v týdnu aerolinky nabízejí pod svou značkou letenky partnerského dopravce Smart Wings.

Aerolinky dosud velký airbus během soboty několikrát využily pro charterové lety, na další linky po Evropě je ale posílat nehodlají. „Vzhledem k vytíženosti Airbusu A330 na letech mezi Prahou a Soulem jej neplánujeme nasazovat v jiné dny na jiné linky ČSA,“ dodal Šabík.