ČSA začnou po čtyřech letech pravidelně létat do Libanonu

ČSA

ČSA Zdroj: CSA

České aerolinie po čtyřech letech obnoví pravidelné spojení mezi Prahou a Bejrútem. Do Libanonu budou od 20. června létat v pondělí a ve čtvrtek Airbusem A319.

Historicky první let do Libanonu vypravily České aerolinie v září 1948. Linka byla provozována nepřetržitě do 13. února 2012, kdy byl na ní z důvodu restrukturalizace společnosti provoz ukončen.

Odlety z Prahy jsou plánovány ve 21:45 hodin s přílety do Bejrútu další den ve 02:15 hodin nad ránem. Zpáteční lety budou z Bejrútu vypravovány ve 03:10 hodin s přílety do Prahy ráno v 06:05 hodin. Let z Prahy do Bejrútu trvá tři a půl, zpáteční pak téměř čtyři hodiny. Sezónní linka má skončit na konci září.

Staronová linka mezi Prahou a Bejrútem je zaměřena především na dopravu libanonských turistů do Prahy a zpět na základě spolupráce s cestovními kancelářemi, uvedl ředitel obchodu a marketingu Ján Tóth.

Jedenáct nových linek

„Na druhé straně má samotný Bejrút a jeho okolí, například města Byblos nebo Baalbek, díky bohaté historii, památkám, neopakovatelné atmosféře, skvělé kuchyni či krásným plážím co nabídnout i turistům z ČR,“ dodal.

České aerolinie zahájí na jaře a v létě provoz do 11 nových destinací. Celkem tak budou v letošní letní sezoně provozovat pravidelné linky do 47 destinací ve 23 zemích a dohromady včetně linek provozovaných ve spolupráci s dalšími firmami do více než 130 míst ve 44 zemích.