ČSA zavádějí nové spoje z Bratislavy

ČSA

ČSA

České aerolinie zítra zahájí provoz na šesti nových linkách z bratislavského Letiště Milana Rastislava Štefánika. Nově se ze slovenské metropole cestující přímo dostanou do Amsterodamu, Barcelony, Bruselu, Larnaky, Paříže a Řím.

Ve čtvrtek odletí první spoje do Nizozemska, Francie a Itálie, další destinace se připojí do konce týdne. „Dopravce představuje návrat k tradicím, nabízí služby, na které byli cestující zvyklí,“ uvedl obchodní a marketingový ředitel Letiště Bratislava Tomáš Kika.

Týdně jde o 24 letů, ČSA na ně nasadí Boeing 737-500. „K rozhodnutí zahájit operování přímých letů z metropole Slovenska nás vedlo nejčastější směrování cestujících na přestupních letech Českých aerolinií z Bratislavy přes Prahu dále do sítě společnosti,“ řekl v květnu viceprezident pro obchod a marketing Jiří Marek.

Do Bratislavy pravidelně létá pět dopravců, kromě ČSA to jsou Danube Wings, LOT, Ryanair a El Al. V letní sezóně se k tomu přidají další tři charterové společnosti. Letiště loni odbavilo přes 1,6 milionu cestujících, oproti rekordnímu roku 2009 to je propad o tři procenta.