Další dálková linka. American Airlines spojí Prahu s Filadelfií

Letadla společnosti American Airlines.

Letadla společnosti American Airlines. Zdroj: Reuters

Letadlo American Airlines
American Airlines
American Airlines
2. American Airlines Group: zisk 6,2 miliardy dolarů
Letiště Václava Havla v Praze
13
Fotogalerie

Americká letecká společnost American Airlines dnes oznámila, že od května příštího roku zavede přímé spojení mezi Prahou a Filadelfií v Pensylvánii. Letadlo Boeing 767 bude v letní sezoně na trasu startovat každý den.

Pravidelná přímá linka do Filadelfie bude třináctým dálkovým spojem na Letišti Václava Havla. Ve Filadelfii budou mít cestující možnost přestupu na navazující lety do dalších destinací v Severní Americe a Karibiku.

„Dlouhodobě jsme usilovali o další přímé spojení z Prahy do Severní Ameriky. Získáme tím zároveň spojení s klíčovým přestupním bodem pro návazné lety po USA, například do Los Angeles, San Francisca, Miami nebo Bostonu,“ řekl předseda představenstva letiště Václav Řehoř.

Podle něj zájem o lety do Severní Ameriky stále roste. Minulý rok mezi Prahou a Severní Amerikou cestovalo o 54 procent cestujících více než v roce 2015. "Předpokládáme, že díky nové lince, kterou využije zhruba 60 tisíc lidí za rok, se zájem cestujících ještě zvýší,“ doplnil Řehoř.

Firma na letech mezi oběma městy nabídne v létě přes 2800 míst týdně. „Zavedení nové linky z Prahy do Filadelfie je jasným důkazem, že to v American Airlines myslíme s růstem na mezinárodním poli a posílením přítomnosti v Evropě rozhodně vážně“, uvedl viceprezident aerolinek pro mezinárodní přepravu Jim Butler.

Prahu dnes spojuje s USA jediný přímo spoj, který přes léto provozuje Delta Airlines. ČSA se z New Yorku stáhly před osmi lety, ve stejné době ukončila Delta lety Praha - Atlanta. Letišti Praha se nicméně v poslední době daří na východě, kam směřují tři přímé linky do čínských měst, příští týden bude slavnostně spuštěn nový spoj do katarského Dauhá. 

Společně s pražskou linkou spustí American Airlines 4. května 2018 i sezonní lety mezi Filadelfií a Budapeští, zavede rovněž linku Benátky - Chicago.