Duvenbeck postaví v Rokycanech průmyslový komplex, zaměstná 200 lidí

Duvenbeck

Duvenbeck Zdroj: CC BY SA 2.0: Jimmy via Flickr

V Rokycanech vznikne za více než 300 milionů korun velký logistický areál nadnárodní spediční firmy Duvenbeck, největšího kamionového dopravce v Plzeňském kraji. Zaměstná stovky lidí. Pozemky v průmyslové zóně na okraji města směrem na Hrádek kupuje investor od města a místních Kovohutí. Stavba začne příští rok.

Logistická hala bude mít plochu přes 20 tisíc metrů čtverečních, firma vybuduje také administrativní objekt. „Plánují zaměstnat 150 až 200 lidí. Mělo by tam být 200 až 250 kamionů denně. Bude u nich pracovat 800 šoférů, z nichž většina bude na cestách,“ uvedl starosta Václav Kočí (Pro naše Rokycany).

Pro firmu mají Rokycany výrazně lepší polohu než nedaleké Volduchy, kde Duvenbeck už několik let sídlí. Od dálnice D5 z Prahy do Německa pojedou do areálu po široké Šťáhlavské ulici a ne, tak jako dosud do Volduch, přes celé město, kudy míří až 500 kamionů denně. „Myslím si, že to nic špatného pro Rokycany nepřinese, naopak centru města by to pomohlo,“ uvedl Kočí.

Průmyslová zóna v Rokycanech

Volduchy budou poté sloužit jen jako opravna a přes Rokycany už budou projíždět maximálně dva kamiony denně. Firma už si také nebude najímat prostory ve Štěnovicích u Plzně.

Investor vybuduje logistický komplex za areálem Kovohutí směrem k nedokončenému obchvatu Rokycany - Hrádek. Od města kupuje Duvenbeck přes sedm hektarů pozemků za více než 56 milionů korun. „Smlouva ještě není podepsaná. Dali jsme připomínky, které vyplynuly z jednání zastupitelstva. Teď čekáme, až se oni vyjádří,“ řekl Kočí. Zpoždění je podle něj dáno tím, že si investor nechává ještě provést ekologické a hydrogeologické sondy na pozemcích, které prodávají Kovohutě.