Klienti cestovní kanceláře Fischer budou do Egypta létat s Air Cairo

Airbus společnosti Air Cairo

Airbus společnosti Air Cairo Zdroj: Russavia via Wikimedia Commons (GFDL)

Český trh letů na dovolenou se letos na podzim dočká zajímavé změny. Jedna z největších cestovních kanceláří dala pro letošní zimu přednost egyptské firmě před Travel Servisem.

Dosud výsadní postavení tuzemského Travel Servisu se snaží nabourat egyptský dopravce Air Cairo, alespoň pokud jde o Egypt. A podle zjištění deníku E15 slaví první úspěchy. Linky Air Cairo z Prahy do letovisek Hurghada a Marsa Alam u Rudého moře bude pro své klienty využívat cestovní kancelář Fischer, která tak opustí právě Travel Service.

Spolupráce s Air Cairo je uzavřena na celý zimní egyptský program cestovky. „Mají moderní flotilu, velmi kvalitní služby, například na palubě výběr ze dvou typů teplých jídel, a umožní nám ještě více zatraktivnit ceny zájezdů do Egypta,“ potvrdil mluvčí cestovní kanceláře Jan Osúch.

CK Fischer tak v zimě bude využívat služeb Travel Servisu pouze pro lety na Kanárské ostrovy a jako doplněk pro některé klienty mířící do Dubaje. Jinak u exotických destinací vsadila už před rokem pouze na pravidelné linky velkých světových společností.

Fischer není jedinou tuzemskou cestovkou, která na egyptskou firmu vsadila

Zatím není jasné, zda egyptská spolupráce s Air Cairo bude pokračovat i v létě. „Jako s klíčovým přepravcem pro letní sezonu nadále počítáme se společností Travel Service,“ doplnil Osúch.

Air Cairo je dceřinou společností vlajkového egyptského dopravce EgyptAir. Prahu firma zařadila do své sítě letos na jaře, když spustila lety do Hurghady. Od listopadu pak přidá také Marsa Alam. Obě linky jsou vedeny jako pravidelné, fakticky jde ale o jakýsi pseudocharter, neboť do obou destinací létají výhradně dovolenkáři.

Fischer není jedinou tuzemskou cestovkou, která na egyptskou firmu vsadila. Lety na dovolenou do Egypta s kódem Air Cairo má na svých internetových stránkách uvedeny i Azur Reizen. Naopak největší česká cestovka Exim Tours zůstává i v zimě věrná Travel Servisu. „Jsme s úrovní služeb tohoto evropského leteckého přepravce spokojeni,“ uvedl marketingový ředitel Stanislav Zíma.

Egypt je mezi Čechy nejoblíbenější zimní destinací u moře. Každou zimu jich sem míří desítky tisíc.