Legenda formule 1 Niki Lauda chce zpět leteckou firmu Niki patřící pod Air Berlin

Niki Lauda

Niki Lauda Zdroj: profimedia.cz

Niki Lauda
Legendární Niki Lauda pózuje se dvěma hosteskami na GP Brna
Lauda se stal třikrát mistrem světa F1.
Při nehoda v roce 1976 Niki málem uhořel. Přišel o část ucha a utrpěl popáleniny v obličeji
80. léta - Niki Lauda
7
Fotogalerie

Bývalý závodník Formule 1 Niki Lauda se zajímá o koupi rakouské letecké společnosti Niki, kterou před lety založil. Firma Niki je nyní součástí insolventních německých aerolinek Air Berlin. Lauda sdělil rakouskému listu Kronen-Zeitung, že svůj zájem vyjádřil v dopise insolvenčnímu správci německého podniku. Upozornil nicméně, že ještě musí vidět účetní knihy firmy Niki.

"Nyní jsem napjatý, co se stane, zda budu vůbec pozván k jednáním," citoval list bývalého závodníka. O části společnosti Air Berlin mají podle zdrojů agentury Reuters zájem například letecké firmy Lufthansa, Condor, easyJet a Ryanair.

Společnost Air Berlin, která se dlouhodobě potýká s finančními problémy, požádala tento měsíc berlínský soud o zahájení insolvenčního řízení, protože ji hlavní akcionář Etihad odmítl dále finančně podporovat. Firma zatím pokračuje v provozu díky překlenovacímu úvěru ve výši 150 milionů eur (zhruba čtyři miliardy korun) od německé vlády.

Lauda založil firmu Niki v roce 2013 poté, co koupil rakouskou divizi německého leteckého přepravce Aero Lloyd. Aerolinky Air Berlin krátce poté koupily ve firmě Niki podíl a časem nad ní získaly plnou kontrolu, píše agentura Reuters.