Leo Express chce začít vozit cestující od 7. listopadu

Vlak Leo Express

Vlak Leo Express Zdroj: Leo Express

Soupravy Leo expresu
Leoexpres poprvé v Praze
Leoexpres poprvé v Praze
Leoexpres poprvé přijíždí na pražské Hlavní nádraží
Vlak Leo Express
6
Fotogalerie
Společnost Leo Express plánuje na trati mezi Prahou, Ostravou a Bohumínem spustit zkušební provoz s cestujícími od 7. listopadu, tedy zhruba měsíc před začátkem platnosti nového jízdního řádu. Zahájení provozu ale musí schválit Drážní úřad.

„Čekáme nyní na finální povolení od Drážního úřadu, kterému postupně předkládáme nezbytné podklady k rozhodnutí,“ uvedl majitel železničního dopravce Leoš Novotný.

Pokud vše dopadne podle jeho představ, vyjede první zlatočerný vlak s cestujícími příští středu dvě minuty po jedné hodině odpolední z Prahy a pět minut po páté hodině odpoledne v opačném směru z Bohumína. Společnost ale zatím neoznámila ceny, za které bude na této trati jezdit. Kompletní ceník chce představit prvního listopadu.

Celkem společnost od sedmého listopadu do devátého prosince plánuje provozovat v každém směru dva spoje. První pár vlaků vyjede brzy ráno a druhý bude jezdit odpoledne. Od nového jízdního řádu na trase, na které už nyní o cestující soupeří České dráhy a společnost RegioJet brněnského podnikatele Radima Jančury, zvýší Leo Express počet spojů na osm v každém směru.

Odjezdové časy vlaků Leo Express Praha - Bohumín

04:29+ 06:29 08:29 10:29 12:29 14:09 16:09 18:09 20:09++

Odjezdové časy vlaků Leo Express Bohumín - Praha

04:22+++ 06:22 08:15 10:15 12:15 14:15 15:22++++ 16:22 18:22

+Jede v pracovní den
++ Jede v pátek a v neděli
+++ Jede v pracovní den a v sobotu
++++ Jede v neděli

Zdroj: Leo Express

Firma kromě provozu na trati mezi Prahou a Ostravou chystá vstup i na další dálkové tratě v Česku, zejména na trasu z Prahy do Českých Budějovic nebo na trať mezi Prahou a Chebem. Do nákupu a vybavení vlaků chce Leo Express v příštích pěti letech investovat 7,25 miliardy korun.