Leo Express upravil pět svých vlaků, ty mohou vyrazit na polské koleje

Leo Express

Leo Express Zdroj: leo express

Leo Express
Leo Express
Leo Express
Leo Express
Leo Express
11
Fotogalerie

Leo Express dokončil přestavbu pětice svých vlaků pro provoz v Polsku. Kvůli tomu dopravce neměl od ledna k dispozici vždy jednu soupravu a omezil dopravu mezi Prahou a Bohumínem a Prahou a Uherským Hradištěm. Od 15. května se vrátí k jízdnímu řádu bez omezení. Přibudou tak proti současnosti dva páry spojů mezi Prahou a Bohumínem a jedno spojení z Prahy do Uherského Hradiště. V tiskové zprávě o tom dnes informovala společnost.

Úprava vlaků je jednou z částí procesu vstupu na polské koleje, uvedla společnost. "Rovněž jsme již získali od polských úřadů bezpečnostní osvědčení B, klíčový certifikát pro vstup," doplnil výkonný ředitel firmy Peter Köhler. Kdy dopravce plánuje vstoupit do Polska ale neuvedl s tím, že ještě zbývá splnit další povinnosti.

Leo Express dále plánuje od 11. června přidávat pravidelné pondělní, úterní a středeční vlakové spoje mezi Prahou a Košicemi. Celkem tak bude provozovat dva denní spoje mezi Prahou a východním Slovenskem.

Video: Podívejte se na vodíkem poháněný vlak

Video placeholde
Vodíkový vlak Alstom Coradia iLint • Živě.cz

Rozšíření spojení nedávno oznámil i konkurenční RegioJet Radima Jančury. V úterý společnost uvedla, že od prosince plánuje jezdit čtyřikrát denně vlaky mezi Prahou, Brnem a Vídní.

Leo Express zahájil činnost v roce 2013 jako železniční přepravce. Provozuje kromě osobních vlaků autobusové linky. Loni svezl svými vlaky a autobusy 1,4 milionu cestujících.