Metro na Dejvickou po havárii vody již jezdí

Dopravní podnik uzavřel 12. prosince dopoledne jižní vestibul stanice metra A Dejvická směrem na Vítězné náměstí. Do vestibulu stanice natekla voda z porušeného potrubí. Na snímku hasiči instalují čerpadla v zaplaveném vestibulu.

Dopravní podnik uzavřel 12. prosince dopoledne jižní vestibul stanice metra A Dejvická směrem na Vítězné náměstí. Do vestibulu stanice natekla voda z porušeného potrubí. Na snímku hasiči instalují čerpadla v zaplaveném vestibulu. Zdroj: ctk

Linka pražského metra A mezi stanicemi Náměstí Míru a Dejvická zhruba dvě a půl hodiny nejezdila kvůli havárii vodovodu, ze kterého vytékala voda do stanice metra Dejvická. Ve stanici se zřítila část obložení stropu a byla uzavřena. Vlaky metra únik vody nijak nepoškodil. Provoz dopravní podnik obnovil po půl jedné.

Dopoledne došlo k přerušení provozu metra mezi stanicemi Dejvická a Náměstí Míru. Mohla za to voda, která začala masivně prosakovat do stanice. Podhled ve stanici se zřítil. Při pracech na stropní desce byl poškozen vodovodní řad.

Záplava ve stanici metra Dejvická

„V souvislosti s budováním nové betonové desky ve stanici Dejvická se propadla zemina a byl uražen hydrant a došlo k průniku vody do vestibulu na Vítězném náměstí,“ řekla k haváriii mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková s tím, že podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu.

Na místo hned vyjeli hasiči, kteří vodu odčerpali. „Na místě máme i naše výjezdové vozidlo,“ řekl dopoledne mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Jakub Pokorný. Podle Pokorného je bez vody část budovy generálního štábu. „Budova má ale několik přípojek, zastavená dodávka vody se tak týká pouze malého množství lidí. Vodovodní řad jsme okamžitě začali opravovat, předpoklad dokončení prací je ve tři odpoledne,“ řekl. Proražený vodovodní řad má průměr 350 milimetrů a vybudován byl v roce 1931.

Zdroj: Televize Metropol