Mluvčí TSK má škraloup z dřívějška, pozměnila kandidátku

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK Zdroj: TSK

Lišková byla v roce 2010 vyloučena z TOP 09, teď se o ni postaral pražský primátor Hudeček.

Mít vlivné známé se vyplatí. Své o tom ví nová tisková mluvčí pražské Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková, která do firmy stoprocentně ovládané hlavním městem nastoupila od začátku ledna. Podle informací E15.cz funkci získala pomocí pražského primátora a svého bývalého stranického kolegy Tomáše Hudečka (TOP 09).

V partaji Karla Schwarzenberga, kde byla před časem šéfkou místní buňky v Českých Budějovicích, má přitom Lišková škraloup. Před komunálními volbami na podzim 2010 se ukázalo, že bez vědomí krajského výboru strany vyškrtla z kandidátky Jiřího Kořínka.

„Výbor vyloučil předsedkyni českobudějovické organizace TOP 09 Barboru Liškovou a s okamžitou platností místní organizaci zrušil,“ uvedl tehdy místopředseda krajského výboru a poslanec Zdeněk Bezecný. Zrušení organizace navrhl šéf budějovického regionu Slavoj Dolejš.

„Rozhodnutí výboru jsem tehdy rozporovala, nedostala jsem ale žádnou odpověď. Zůstala jsem nezávislou zastupitelkou,“ řekla E15.cz Lišková. Dodala, že v letošních volbách do obecních zastupitelstev už kandidovat nebude.