Novým šéfem PPL je Petr Chvátal, firmu má uzpůsobit elektronickému obchodu

PPL

PPL Zdroj: ppl.cz

Novým generálním ředitelem přepravní společnosti PPL byl jmenován Petr Chvátal, který v minulosti vedl CS Cargo nebo TNT Express. Nahradil Pavla Horáka.

Chvátal má technické a ekonomické vzdělání. V minulých 20 letech zastával funkci generálního ředitele v několika významných firmách, naposledy v ComCzech. Předtím působil v CS Cargo, Arvato Services, S.C. Johnson, Globus ČR nebo TNT Express Czech Republic.

„Rád bych navázal na mnohaletou úspěšnou práci celého týmu našich zaměstnanců i obchodních partnerů a upevnil a rozvinul postavení společností PPL a DHL Parcel Slovensko mezi předními přepravními společnostmi na českém a slovenském trhu,“ uvedl Chvátal.

Trendy elektronického obchodování

Pod vedením nového ředitele se již tento rok chystá celá řada nových produktů a služeb a také přizpůsobení struktury organizace současným trendům v oblasti elektronického obchodování.

Společnost PPL CZ je součástí divize DHL Parcel Europe. PPL CZ se specializuje na vnitrostátní přepravu pro firmy a podnikatele, kde je jedničkou na trhu. PPL CZ zaměstnává 800 pracovníků a 1200 řidičů, kteří doručí více než 23 milionů zásilek ročně. Disponuje 24 depy a největší sítí výdejních a podacích míst PPL ParcelShop, kterých je více než tisíc po celé České republice.