Ondrůj prodal svůj polský dopravní byznys

Aleš Ondrůj

Aleš Ondrůj Zdroj: mediafax

Mediální zástupce Student Agency Aleš Ondrůj nechce podnikat. Prodal firmu v Polsku, již zakládal.

Tiskový mluvčí skupiny Student Agency Aleš Ondrůj opustil dráhu dopravního podnikatele a bude se věnovat pouze komunikaci. Podle informací deníku E15 prodal svůj podíl v polské firmě Turbotiger. eu, která pod značkou TigerExpress mimo jiné provozuje minibusové spoje severní Moravy a Slovenska s letišti v Krakově, Katovicích a Vídni.

Ondrůj firmu založil v roce 2012 s Peterem Jančovičem, který se nyní stal jediným majitelem. Finanční stránku věci nechce Ondrůj komentovat, samotnou transakci ale potvrdil. „TigerExpress se úspěšně rozvíjí, zejména v Polsku a aktuálně také na Slovensku. Já se svým aktivitám věnuji ale převážně v Praze a nebylo by fér nechávat si podíl ve firmě, na jejímž řízení se nepodílím,“ řekl Ondrůj. TigerExpress je podle něj úspěšnou společností, jejíchž služeb měsíčně využije téměř 10 tisíc pasažérů. Spolupracuje přitom právě i se Student Agency a jejím železničním satelitem RegioJetem brněnského podnikatele Radima Jančury.

svým aktivitám se věnuji převážně v Praze a nebylo by fér nechávat si podíl ve firmě, na jejímž řízení se nepodílím

Kariéra známého dopravního mluvčího tak v posledních letech opsala kruh. Do Jančurovy skupiny nastoupil v září 2010 po pěti letech strávených v Českých drahách. Ještě počátkem roku 2013 působil jako ředitel zákaznického servisu a prodeje RegioJetu, kde také našel společníka pro polskou akci. Jančovič je totiž bývalý obchodní manažer RegioJetu.

Hlavní myšlenkou při vzniku TigerExpressu bylo umožnit Moravanům cestu na nedaleká polská letiště, která nabízejí mnohem větší výběr linek než Ostrava. Potenciál slezské aglomerace později objevila i konkurence, například Leo Express nebo České dráhy. Na post mluvčího Student Agency se Ondrůj vrátil počátkem loňského roku, zároveň se ale stále podílel na řízení aktivit TigerExpressu.