Praha bude mít novou dálkovou linku, do katarského Dauhá

Qatar Airlines. Společnost se sídlem v Dauhá expanduje a nevyhýbá se ani východní Evropě. Letos rozšiřuje svou síť linek do Polska, Srbska a Gruzie, rok předtím obsadila Bukurešť, Budapešť a Sofii. Má namířeno do aliance oneworld.   (Foto profimedia.cz)

Qatar Airlines. Společnost se sídlem v Dauhá expanduje a nevyhýbá se ani východní Evropě. Letos rozšiřuje svou síť linek do Polska, Srbska a Gruzie, rok předtím obsadila Bukurešť, Budapešť a Sofii. Má namířeno do aliance oneworld. (Foto profimedia.cz) Zdroj: profimedia.cz

Qatar Airways Cargo
Boeing 787 Dreamliner aerolinek Qatar Airways má za úkol demonstrovat, že potíže s bateriemi jsou minulostí
Stále dobře se prodává Boeing 777-300ER, behem aerosalonu si salší stroje tohoto typu objednaly Qatar Airways
Qatar Airways
Dreamliner přistává na Ruzyni
14
Fotogalerie

Pražské letiště se bude od příštího roku pyšnit další dálkovou linkou. Zavede jí dopravce Qatar Airways mezi Prahou a katarským Dauhá. Stane se tak v rámci expanze katarského dopravce na nové trhy v průběhu letního letového řádu 2018. 

„Spojení by mělo být zajišťováno Airbusem 330 a kromě přímých letů mezi Prahou a hlavním městem Kataru rozšíří také možnosti navazujících spojení v síti dopravce do Asie a Austrálie,“ řekl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Praha se stane jednou z dvanácti nových destinací, do kterých Qatar Airways začne v příštím roce létat. Konkrétní datum zahájení nové linky a její frekvenci však zatím aerolinka neupřesnila.

Dálkových linek na Letišti Praha pomalu ale jistě přibývá, v letošní letní sezoně jich bude osm. Velká letadla budou mířit do Toronta (Air Canada rouge), Montrealu (Air Transat), Soulu (České aerolinie, Korean Air), New Yorku (Delta Air Lines), Dubaje (Emirates, FlyDubai, Smart Wings), Pekingu (Hainan Airlines), Šanghaje (China Eastern) a Čengdu (Sichuan Airlines).

Jako další adept na pravidelný dálkový spoj je nejčastěji zmiňován thajský Bangkok. Počet pasažérů na pražském letiště v poslední době prudce roste. Loni letištěm poprvé prošlo více než 13 milionů cestujících, letos se očekává překročení čtrnáctimilionové hranice. K největším tahounům růstu přitom patří právě dálkové linky.