Praha chystá na příští rok další rekonstrukce v rámci metra

Metro - Praha

Metro - Praha Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Pražský dopravní podnik (DPP) chystá na příští rok další rekonstrukce v metru. Vyměněny by měly být výhybky u tří stanic, sdělil mluvčí DPP Jiří Štábl. Přesný harmonogram, kdy budou práce provedeny, ještě není dokončen. Kompletně vyměněna by měla být výhybka ve stanici metra A Želivského. Tady dopravce předpokládá asi dvoudenní výluku provozu v úseku mezi stanicemi Náměstí Míru a Depo Hostivař. S pracemi by měl DPP začít zřejmě v prvním čtvrtletí.

Na trase A by se ještě měly měnit výhybky u stanice Dejvická. „Očekává se výměna kolejového křížení a návazných čtyř výhybek za stanicí Dejvická, termín a ani způsob provedení není prozatím určen,“ uvedl Štábl.

Na trase C se zřejmě na začátku července uskuteční výměna kolejového křížení a čtyř výhybek za stanicí Kačerov. Provoz metra bude pravděpodobně přerušen v úseku Pražského povstání - Háje. „Přesný termín bude teprve určen,“ uvedl mluvčí.

„Těmito opravami budou sanace výhybek uložených na dřevěných pražcích ve štěrkovém loži ukončeny,“ dodal Štábl. DPP naposledy opravoval výhybky letos na začátku července mezi stanicemi Háje a Kačerov. Zhruba dva týdny museli obyvatelé Jižního Města jezdit náhradními autobusy.