Praha plánuje opravy vlakových nádraží

Nádraží Holešovice

Nádraží Holešovice Zdroj: E15 Eduard Erben

Některá pražská nádraží jsou již ve velmi špatném stavu a čekat na nich na vlak není příjemná záležitost. Tma, špína, zničené lavičky a nástupiště nejsou výjimkou. Pražská správa železniční dopravní cesty se rozhodla to změnit a pustila se do modernizace železničních tratí.

V letošním roce již začaly práce ve stanici Praha-Holešovice. Na trati mezi Holešovicemi a Bubenčem vznikají dokonce nové zastávky. Opravy zahrnující vybudování nových zastávek, podchodů pro pěší, protihlukových stěn a opravy desítek výhybek by měly být hotové do roku 2015. Na přelomu roku by pak měla přijít na řadu modernizace stanice Praha-Hostivař a následně Praha Vršovice.

Mimo opravy již stávajících stanic je v plánu výstavba dalších úplně nových. „V následujících letech přijde na řadu výstavba nových zastávek Praha-Zahradní Město a Praha-Eden,“ uvedl mluvčí Správy železniční dopravy Jakub Ptačinský. Změny čekají v následujících letech také na stanice Praha-Smíchov, Praha-Vysočany, Praha Masarykovo nádraží a Praha-Bubny.

Zdroj: TV Metropol