RegioJet útočí cenou - z Prahy do Ostravy pojede za 295 korun

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK/Ozana Jaroslav

Žluté vlaky společnosti RegioJet, patřící do skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury, budou od 26. září cestující na trase Havířov-Ostrava-Praha vozit za necelé tři stovky. Student Agency dnes zveřejnila jízdní řád pro podzim a kompletní ceník jízdného.

Z Prahy do Ostravy bude jízdenka stát 295 korun, s tzv. kreditovou jízdenkou jen 230 korun. Konkurenční České dráhy jezdí z Prahy do Ostravy za 329 korun se základní In-kartou 25 a za 219 korun s In-kartou 50. Bez slevy jízdenka stojí 438 korun.

Vlaky RegioJetu vyjedou v první fázi jako pětivozové soupravy s celkovou kapacitou až 240 míst k sezení. Zatím budou jezdit dvě tréninkové soupravy. V plné síle vyjede RegioJet od prosince, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád. „Nabídneme celkem devět párů spojů. Do Prahy budeme vyjíždět každé dvě hodiny, ve špičce pak každou hodinu,“ řekl minulý týden majitel skupiny Radim Jančura.

Z Prahy bude žlutý rychlík vyjíždět třikrát denně. Ranní spoj pojede v 7:27 a v Havířově bude za čtyři hodiny. Další vlaky pojedou v 11:27 a poté v 17:27. Opačným směrem pojedou čtyři soupravy. První, která bude jezdit jen v pracovních dnech, bude vyjíždět v 5:20, další v 6:27, 12:27 a 16:27.

Vlaky RegioJet, natřené v melounově žluté barvě, budou vyjíždět z Havířova na Karvinsku. V Ostravě budou moci cestující nastoupit na zastávce Stodolní ulice, na hlavním nádraží a nádraží v Ostravě-Svinově. Dále pak budou spoje pokračovat po trase Olomouc, Zábřeh na Moravě, Ústí nad Orlicí, Pardubice a Praha.

Srovnání cen jízdného - RegioJet vs. ČD

Srovnání cen jízdnéhoSrovnání cen jízdného | RegioJet

Jízdní řád vlaků RegioJet na trase Havířov-Praha od 26. září

Jízdní řád startovací fáze od 26. záříJízdní řád startovací fáze od 26. září | RegioJetZdroj: RegioJet