Řidiči budou doručovat balíčky. Liftago spojí síly se Zásilkovnou

Zakladatel alternativní taxislužby Liftago  Ondřej Krátký

Zakladatel alternativní taxislužby Liftago Ondřej Krátký Zdroj: Anna Vacková, E15

Je označována za první dámu českého e-commerce. Založila přepravní společnost Zásilkovna a podporuje také řadu start-upů. Za ANO se dostala do zastupitelstva Prahy 14.
Kijonková Simona
3
Fotogalerie

Český přepravní startup Liftago začne od letošního jara spolupracovat s českou logistickou společností Zásilkovna. Jeho řidiči budou nově vedle osobní přepravy doručovat i zásilky. Zpočátku bude služba dostupná v Praze, později v dalších městech. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

„Se zvyšující se poptávkou po komerční přepravě se z měst stávají přetížené organismy s extrémním množstvím vozů v ulicích, které navíc nejsou využity efektivně. Chceme využít vozy naplno a v průběhu celého dne,“ řekl zakladatel společnosti Liftago Ondřej Krátký. Služba se rozběhne v průběhu roku nejdříve v Praze i blízkém okolí, dále je pak v plánu Brno a Ostrava.

Zákazník si objedná své zboží v e-shopu spolupracujícím se Zásilkovnou, z nabídky si vybere express doručení a následně se vybere nejbližší řidič Liftaga. Ten zboží vyzvedne ve skladu e-shopu a doveze ho příjemci.

„Nabídku našich služeb vnímám jako digitální logistickou platformu a nový model doručení zásilky od Liftaga budeme zařazovat přímo do našeho systému Zásilkovny zpočátku jako prémiovou službu pro naše e-shopy a klienty,“ říká majitelka Zásilkovny Simona Kijonková.

Cena za službu bude podle ní vyšší. „Jsem ale přesvědčená, že si své klienty najde. Protože záruka doručení zásilky do hodiny nebo 90 minut je pro určitý typ zákazníků čím dále častěji vyhledávaná služba,“ doplnila Kijonková.

Jak uvedl server E15, Liftago skončilo předloni v provozním zisku 85 milionů korun. Zásilkovna na konci února ohlásila obrat za loňský rok v hodnotě bezmála 790 milionů korun a zároveň deklarovala svůj úmysl konkurovat v doručovacích službách České poště.