SMS jízdenek na „šalinu“ se Brňané jen tak nedočkají. ÚOHS tendr zrušil

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil tendr brněnského dopravního podniku (DPMB) na provozovatele služby SMS jízdenek. Rozhodnutí je zatím nepravomocné. DPMB se může odvolat. Soutěž napadl vyřazený uchazeč, který kritizoval nesplnitelné podmínky v jejím zadání. Mluvčí dopravního podniku E15.cz řekla, že firma se myšlenky SMS jízdenek nevzdává.

Předpokládaná hodnota zakázky za čtyři roky trvání smlouvy je 25 milionů korun. „Důvodem zrušení zadávacího řízení byla skutečnost, že požadavky zadavatele na zasílání přehledu prodaných elektronických jízdenek za předchozí kalendářní měsíc nemohli uchazeči o zakázku objektivně splnit,“ uvedl předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Tendr u ÚOHS napadla společnost Dial Telecom, která byla ze soutěže kvůli nesplnění kvalifikačních předpokladů vyřazena. Firma kritizovala hned několik podmínek tendru, které jsou podle ní nesplnitelné.

Dial Telecomu nejvíce vadila údajná neprůhlednost kritérií tendru. Cena má v hodnocení váhu 45 procent, deset procent je za termín spuštění a ze zbývajících 45 procent rozhodne „kvalita nabídky“. Uchazeči tak podle firmy nevěděli, co přesně bude posuzováno.

„Rozhodnutí úřadu jsme obdrželi minulý týden. Nyní materiál analyzujeme a v dohledné době bude vedení podniku na záležitost reagovat. Ve hře jsou prakticky všechny varianty, od podání rozkladu k verdiktu ÚOHS až po vypsání nového tendru. Projekt SMS jízdenek v Brně rozhodně neopouštíme,“ uvedla pro E15.cz mluvčí DPMB Linda Škrancová. Bližší termíny odmítla komentovat.