Ti nejlepší jezdí zatáčkou Eau Rouge bez myšlení. Mozek bourá, říká hlavní šofér Rolls-Roycu

Rolls-royc

Rolls-royc Zdroj: Rolls-royc

Rolls-royc
Rolls-royc
Rolls-royc
Rolls-royc
Rolls-royc
8
Fotogalerie

Je to McCann. Andi McCann. Britský gentleman, šofér číslo 001 ve službách královny automobilových značek. Má povolení zabíjet zlozvyky řidičů a sloužit jako mentor. Spojení Andiho s Rolls-Roycem vzniklo v roce 2010. Automobilka ho tehdy požádala, aby vytvořil program pro část oslavy stoletého výročí šoférské akademie. Mělo se jednat o jednorázovou záležitost. U ojedinělé akce v singapurském hotelu ale nezůstalo. Série prezentací, jak se z pouhého řidiče vyvinout ve skutečného šoféra, sklidila takový úspěch, že Rolls z Andiho udělal svého prvního šoféra, který dodnes cestuje k zákazníkům firmy po celém světě. A učí.

„Existuje dokonalost? Nevím. Můžeme se ale pokusit k ní přiblížit, že?“ nabádá své žáky, osobní šoféry mocných nebo řidiče, kteří pracují pro významné hotely.

Mimochodem, na půdě ostrovního města Andi přednášel proto, že nejvíce zákazníků, kteří využívají služeb osobního řidiče, má Rolls-Royce právě v Asijsko-pacifickém regionu. V oblasti známé temperamentními motoristy, mezi kterými dokážou s autem v hodnotě více než deseti milionů korun prokličkovat jen opravdoví profíci. Zatímco v této části Asie má osobního řidiče přibližně sedmdesát procent zákazníků značky, v Londýně nebo v Praze jezdí na zadním sedadle jen 20 až 30 procent majitelů vozů značky Rolls-Royce.

„Vždy jsem byl fascinován motorsportem. Děda mě naučil řídit, když mi bylo devět. Jezdili jsme po pláži nedaleko Bristolu. Žili jsme v kopcovité krajině, kde se jezdilo hodně závodů motokrosu,“ vypráví svůj příběh Andi, který po šesti letech podruhé zavítal do Prahy, aby vybrané novináře provedl exkluzivním kurzem automobilky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!