Uber spouští možnost předplatného, cestujícím zajistí stejnou cenu v průběhu dne

Uber, ilustrační foto

Uber, ilustrační foto Zdroj: Reuters

Alternativní taxislužba Uber začala v pěti amerických městech nabízet možnost předplatného, takzvaný Ride Pass. Díky tomu se zákazníci vyhnou růstu cen v dopravních špičkách a jiných žádaných termínech. Paušální tarif stojí 24,99 dolaru (561 korun) měsíčně v Los Angeles a 14,99 dolaru (337 korun) v Austinu, Denveru, Miami a Orlandu. V příštím roce se má služba rozšířit do dalších amerických měst, informoval server BBC.

Firma chce své klienty přesvědčit, že je ekonomičtější používat její služby a vzdát se vlastních automobilů. Ride Pass je odpovědí na stížnosti na cenové výkyvy během dne na stejných trasách.

"Klasickým příkladem je každodenní dojíždění: zaplatíte nízkou cenu za cestu do práce, jen abyste zjistili, že jízda domů je jiný příběh," uvedl produktový manažer Dan Bilen. "Chceme, aby se Uber stal spolehlivou alternativou k jízdě vlastním vozem, s cenou, kterou si lidé mohou dovolit pro každodenní přepravu," dodal.

Ride Pass je způsob, jak udržet pevné ceny pro jakoukoli jízdu, kdekoli a kdykoli ve městě za měsíční poplatek. Společnost předpokládá, že její klienti by tímto způsobem ušetřili až 15 procent měsíčně ze svých současných výdajů. Paušál se vztahuje na všechny jízdy služeb UberX, Uber Pool a Uber Express v daném měsíci.