Úspěšný nápad jménem Fluence

Renault Fluence

Renault Fluence Zdroj: Renault

Renault je znám jako autor inovativních automobilových nápadů. Ve francouzské automobilce si všimli mezery na trhu, která panovala mezi menšími levnými sedany a dražšími limuzínami. Renault tak uvedl na trh velký a dobře vybavený, ovšem také cenově dobře přístupný sedan jménem Fluence.

Od uvedení na trh v roce 2010 zvolilo Fluence v Česku téměř 4000 motoristů. V únoru 2013 přišla na trh faceliftovaná verze, která kromě nové značkové identity a dalšího zvýraznění ladnosti a elegance karoserie přináší nové pohonné jednotky. V rámci akce „Mnohem víc“ lze nyní získat vyšší výbavy za ceny těch o jeden stupeň nižších, tedy například za 264 900 Kč model Fluence 1.6 16V Expression. Jeho výbava obsahuje stabilizační systém ESP, šest airbagů včetně hlavových, klimatizaci, tempomat, mlhovky i USB vstup a bluetooth handsfree pro bezpečné volání. Pouze k této výbavě lze zvolit základní turbodiesel 1.5 dCi 90 k, jenž se spokojí v průměru se 4,4 l nafty na 100 km (nyní 309 900 Kč).

O stupeň vyšší výbava Dynamique, nyní s motorem 1.6 16 V od 284 900 Kč, nabízí mj. dvouzonovou automatickou klimatizaci, litá kola, kožený volant nebo LED denní svícení, takže hýčká svou posádku i dobře reprezentuje navenek. Od této výbavy jsou pod kapotu na výběr nové úsporné naftové motory, přičemž silnější turbodiesel 1.5 dCi 110 k s dvouspojkovou automatickou převodovkou EDC si vystačí v průměru se 4,4 l/100 km. Mimo město lze atakovat i hranici čtyř litrů na 100 km, v aglomeraci si pak motory vystačí s méně než 6 l/100 km.

Fluence se svými parametry a komfortním podvozkem hodí také na dálkové jízdy, a je tedy vhodný i do firmy jako služební vůz. Pro tyto účely se jeví jako optimální nejsilnější turbodiesel 1.6 dCi s průměrnou spotřebou 4,6 l/100 km, který nabízí s točivým momentem 320 Nm dokonalou dynamiku, která se promítá ve zrychlení z 0 na 100 km/h za necelých 10 s.

Fluence je pořádným kusem auta. Na délku má 4618 mm, a také šířkou patří ve své kategorii k rekordmanům. Díky tomu mají cestující na předních i zadních sedadlech zcela výjimečný prostor pro ramena a lokty, takže není divu, že tento renault si oblíbili i taxikáři. Pro ty je také důležitější objemný kufr dosahující 530 l než příjemný dojem z přístrojové desky s měkčeným plastem.

Renault FluenceRenault Fluence | Renault

Fluence nabízí po faceliftu ještě výhodnější poměr ceny a užitku, a to jako kvůli prvkům zvyšujícím pohodlí, tak i rozsáhlé bezpečnostní výbavě. Díky nízké spotřebě a přijatelným cenám servisu i náhradních dílů motoristy uspokojí také provozními náklady. Nyní navíc Renault nabízí automaticky záruku na 5 let nebo 100 000 km s možností rozšíření, což rozhodnutí o koupi nového vozu značně zlehčuje.

www.renault.cz/nove-vozy/osobni-vozy/fluence/nova-fluence