Útok RegioJet na Leo Express: Na Zlínsko začne jezdit v půlce prosince

RegioJet

RegioJet Zdroj: ctk/ap

Společnost RegioJet zavádí od 13. prosince nový pravidelný spoj z Prahy do Přerova, Hulína, Otrokovic a Starého Města. Vlak vyjede z Prahy odpoledne a ze Slovácka do hlavního města vyrazí druhý den ráno. Spoj doplní stávající linky, kdy cestující z regionu mohou využívat pro cesty do Prahy kombinaci autobusů Student Agency a vlaků RegioJet jedoucích z Olomouce.

„Je to reakce na poptávku, která roste stejně jako ekonomický význam Zlína coby centra Zlínského kraje. RegioJet se chce rozšiřovat, chce jít dál. Trasy ve Zlínském kraji do Otrokovic a do Starého Města nebo v budoucnu třeba destinace jako jsou Valašské Meziříčí či Vsetín jsou přirozenými směry rozvoje našich služeb, i následně s provázáním na Slovensko,“ řekl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Jde o stejnou trasu, na kterou před necelým rokem vstoupil Leo Express podnikatele Leoše Novotného, když hledal díru na trhu. RegioJet se tak poprvé na železnici vlamuje do oblasti obsazené Leo Expressem, dosud to vždy bylo naopak.

RegioJet denně vyrazí z Prahy v 16:46 přes Přerov (příjezd 19:17), Hulín (19:29) a Otrokovice (19:39) do Starého Města u Uherského Hradiště, kam přijede v 19:51. Ráno pak v opačném směru ze Starého Města vyjede v 05:50, přes Otrokovice (odjezd v 06:01), Hulín (06:11) a Přerov (06:22) a do Prahy na Hlavní nádraží dorazí v 08:58. Základní cena jízdenky ze Starého Města, Otrokovic a Hulína činí 190 korun, ze Zlína 205 korun.

Ze Zlína zvláštní autobus

Cestující ze Zlína i jeho částí přepraví k vlaku speciální autobusový spoj, který pojede i z Lípy, Vizovic a Želechovic nad Dřevnicí, odkud lidé jedoucí do Prahy zaplatí 220 korun. „Napojíme tak i další místa, která dosud neměla spojení ať už autobusy Student Agency, nebo vlaky RegioJet,“ uvedl Ondrůj. Nevyloučil, že dvojici spojů na trase Praha - Staré Město v budoucnu v případě příznivého ekonomického vývoje doplní další.

Cestující na nové trase budou moci využít kompletní servis, na který jsou zákazníci RegioJetu zvyklí. Ve vlaku bude v třídě Standard zařazen například i nový vůz Astra, kde jsou individuální obrazovky zabudované v sedačkách. „Je to vagon, který v počtu deseti kusů aktuálně na podzim zařazujeme do provozu,“ dodal Ondrůj. Vlaky ve dnech, kdy se předpokládá velký zájem, převezou až 600 lidí, v ostatní dny 300 až 400 osob.

Jančura hledá nové zaměstnance

RegioJet a Student Agency v regionu hledají nový personál. Podle Ondrůje v Otrokovicích čekal pohovor asi dvě desítky zájemců o místa stevardů a stevardek. Podle Ondrůje si na těchto pozicích vydělají 19 až 21 tisíc korun čistého. Společnost hledá zaměstnance i pro technické pozice a údržbu a prodej jízdenek a zájezdů, ale také strojvedoucí do vlaků a řidiče autobusů Student Agency.

RegioJet za pololetí po loňské ztrátě letos vykázal zisk 7,5 milionu korun. Do zisku se tak firma dostala poprvé od zahájení činnosti. Za celý letošní rok očekává podle Ondrůje zisk mezi 30 až 50 miliony korun. Od ledna do září letošního roku firma vlaky a autobusy přepravila téměř pět milionů lidí.