V létě vyrostou v centru Prahy nové tramvajové zastávky

Tramvaj KT8D5

Tramvaj KT8D5 Zdroj: Wikimedia

Letní rekonstrukce tramvajových tratí je pro spoustu Pražanů vítanou změnou. Ropid, který má na starosti městskou hromadnou dopravu v Praze, vybuduje kromě oprav v centru metropole nové zastávky. Těch se dočká Praha 9 a 10. Uvedl to dnes mluvčí Ropidu Filip Drápal.

V souvislosti s chystanou rekonstrukcí Bělehradské ulice by mezi Otakarovou a I.P.Pavlova měla vzniknout nová zastávka Otakarova, která bude na začátku Bělehradské ulice. Cílem je zlepšit přestup mezi jednotlivými linkami v rámci zastávky Otakarova.

Zároveň by na Bělehradské o několik stovek metrů výš na Vinohradech mohla být vybudována nová zastávka Pod Karlovem, a to ve směru z Nuslí. Dosud tu tramvaje staví pouze ve směru z I.P.Pavlova, ve směru nahoru zastávka neexistuje.

Zřízení podle mluvčího Ropidu Filipa Drápala záleží na konkrétním projektu a prostorových možnostech. Radnice Prahy 9 oslovila Ropid s požadavkem, aby vznikla nová zastávka na Poděbradské ulici mezi Harfou a Podkovářskou.

Změny čekají na cestující také na linkách ve Švehlově ulici v Praze 10. Nově by měla být zřízena zastávka Obchodní centrum Hostivař. V současnosti musí lidé k centru chodit ze zastávek Na Groši, nebo Sídliště Zahradní Město.

Ropid již loni nechal zřídit naproti budově ČVUT zastávku Karlovo náměstí ve směru do Spálené ulice. Cestující, kteří přestupují z tramvaje jedoucí z I.P.Pavlova už tak nemusí podchodem procházet na zastávku naproti prosklené administrativní budově.