Ve žlutých autobusech přibylo cestujících, nové linky zabraly

Radim Jančura

Radim Jančura Zdroj: Sedmicka/E15

Pravidelných autobusových linek společnosti Student Agency využilo v prvním pololetí 3,09 milionu cestujících, což je meziročně o šestnáct procent více. Dařilo se především vnitrostátní dopravě, kde počet pasažérů vzrostl o 18 procent na 2,6 milionu.

Za nárůst vděčí firma mimo jiné novým linkám Praha–Most, Praha–Chomutov nebo České Budějovice–Brno. „Velmi nás těší vývoj na lince Brno–Jihlava–Praha, kde i při probíhající rekonstrukci a stavebních úpravách D1, evidujeme meziroční nárůst v počtu přepravených osob na úrovni sedmi procent,“ zdůraznila ředitelka autobusové dopravy Student Agency Ivana Kašická.

Pětinový nárůst počtu osob zaznamenala společnost díky zvýšení frekvence na lince Český Krumlov–České Budějovice –Praha, kde jí však nahrává také stavební činnost na čtvrtém železničním koridoru. Časté výluky vyhánějí lidi z vlaků do autobusů.

Mezi zahraničními linkami Student Agency vedou co do popularity spoje do Vídně, Budapešti, Berlína a Říma. První autobus Student Agency vyjel na linku z Prahy do Brna před deseti lety.