E15 a byznys: Budvar mezi hipstery. Národní pivovar dál rozvíjí spolupráci s malými pivovary

Video placeholde

Společně uvařené pivo nestačí. Teď Budějovický Budvar spolu se svými partnerskými minipivovary a známými umělci vytvořil i sérii pivních podtácků.

V rámci série večerů Sedm + 1 představí v průběhu letošního roku v pražském Vnitroblocku pivní styly a chutě, které leckdo ani nezná. Právě tento holešovický podnik zařadil nedávno britský list Guardian mezi ty, kam musejí turisté během pobytu v hlavním městě zavítat. Pražská čtvrť podle něj patří mezi těch deset nejvíc cool v Evropě, ačkoliv řada obyvatel českého hlavního města si stěžuje na její gentrifikaci.

Faktem je, že jen s klasickým ležákem už pivaře v Holešovicích nikdo příliš neohromí. Zkratky jako IPA, APA, nebo dokonce takzvané kyseláče si už našly mezi Čechy řadu příznivců. A právě tomu jde národní pivovar naproti. „Náš zákazník je dnes náročný. Zajímá ho, jaké pivo pije. Z jakých je surovin a odkud ingredience pocházejí,“ říká marketingová  manažerka Budvaru Markéta Ježková.

Server E15 s kamerou navštívil úvodní večer série Sedm + 1. Podívejte se na videoreportáž, jak vznikal design osmi pivních podtácků pro osm pivovarů.