Komerční banka znovu v žebříčku FTSE4Good Index Series

Komerční banka

Komerční banka Zdroj: profimedia

Jan Juchelka, generální ředitel Komerční banky
2
Fotogalerie

Společnost FTSE Group ohodnotila prostřednictvím indexu FTSE4Good Index Series Komerční banku jako špičku v přístupu k zaměstnancům, ale také k životnímu prostředí. Komerční banka je součástí respektovaného indexu společensky odpovědných firem od roku 2018, v červnu 2020 svoji pozici opět vylepšila.

FTSE4Good Index Series identifikuje firmy, které jsou aktivní v přístupu k ochraně životního prostředí a udržují si vysokou úroveň také v oblasti sociální i na úrovni firemního řízení. Měření je prováděno na základě globálně uznávaných standardů a index je mimo jiné jedním z nástrojů pro investory, kteří chtějí investovat do společností splňujících vysoké standardy udržitelného podnikání.

„Komerční banka přistupuje ke společnosti, zaměstnancům i k životnímu prostředí s respektem a maximálně zodpovědně. V indexu FTSE4Good Index Series už nyní dosahujeme lepších hodnot, než je průměr ostatních světových bank zařazených do indexu. Věřím, že naše aktuální kroky, jako například postupný odklon od financování těžby a spalování uhlí s cílem snižovat uhlíkovou stopu, akcelerace financování projektů s pozitivním dopadem na životní prostředí, ale i férový přístup k zaměstnancům či vysoké standardy transparence a etiky podnikání, přispějí k dalšímu zlepšení prostředí, ve kterém pracujeme a žijeme,“ uvedl Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Vlastníkem společnosti FTSE Group, známé také jako „footsie“, je londýnská burza London Stock Exchange.