Skupina Creditas dál investuje do vzdělávání. Získala americkou školicí společnost DES

Banka Creditas

Banka Creditas Zdroj: profimedia.cz

Skupina Creditas získala nadpoloviční většinu v americké společnosti Dialysis Education Services (DES) – která se zaměřuje na školení a certifikaci techniků hemodialýzy. Pomáhá tak pečovat o pacienty při chronickém onemocnění ledvin. DES v rámci svých školicích aktivit využívá aplikace společnosti Lifeliqe, která patří do portfolia skupiny Creditas a zaměřuje se na vzdělávání ve virtuální (VR) a rozšířené (AR) realitě, včetně certifikačních kurzů ve zdravotnictví.  

„Skupina Creditas se primárně zaměřuje na růst a rozvoj svých klíčových odvětví - finančních služeb, energetiky a developmentu. Zároveň nás ale těší, že můžeme podpořit vzdělávací startupy a společnosti, které mají velký potenciál. Vzhledem k proměně trhu práce a povolání budou podobné certifikační kurzy stále žádanější,“ říká výkonný ředitel skupiny Creditas Jiří Hrouda.    

Kalifornská společnost DES, založená v roce 2009, má ve vzdělávání dialyzačních specialistů bohaté zkušenosti. Jejich certifikovanými programy prošlo více než 2000 zdravotnických profesionálů, kteří nabyté znalosti uplatňují v praxi a zlepšují kvalitu péče a zdraví pacientů s onemocněním ledvin.

„Tato investice má velký synergický efekt. Společnost DES čeká velký růst napříč Spojenými státy. Proto potřebuje využívat moderní vzdělávací nástroje, které dodává právě Lifeliqe. Oproti tradiční výuce umožňuje technologie VR, AR efektivnější vzdělávání za nižší náklady a kratší dobu,“ uvádí šéf Lifeliqe Matouš Tlapák.   

Lifeliqe nabízí aktuálně kurzy dialyzačních techniků formou virtuální reality v rámci programu SANDI v americkém státě Nevada. Zároveň startup uzavřel partnerství v Číně, v tamních školách chystá vlastní holoverse laboratoře pro výuku přírodních věd.