Společnost XTB je na špici žebříčku Bloomberg FX Forecast Rank

Index

Index Zdroj: profimedia.cz

Analytický tým společnosti XTB má v současné době nejlepší forexové předpovědi podle nejnovějšího žebříčku G10 Bloomberg. Prognózy připravené týmem, jehož je součástí i český expert Jaroslav Brychta, se ukázaly být za posledních 12 měsíců jedněmi z nejpřesnějších v konkurenci téměř pěti desítek finančních institucí po celém světě. 

„Posledních dvanáct měsíců bylo obdobím mimořádné volatility na finančních trzích. Tato volatilita byla způsobena hned několika faktory, přičemž největší dopad měla pandemie COVID-19. Proto jsme více než potěšeni výsledkem našeho týmu,“ řekl Omar Arnaout, generální ředitel XTB.

Analytický tým XTB připravuje každodenní analýzy a komentáře k aktuálním událostem na místních i globálních finančních trzích. Výzkum zahrnuje měny a akciové indexy, komodity i kryptoměny. Denní předpovědi a komentáře jsou k dispozici ZDE

Pořadí v žebříčku G10 Bloomberg zohledňuje přesnost prognóz zveřejněných makléřskými domy a finančními institucemi po celém světě. Analytický tým XTB se drží na jeho předních pozicích dlouhodobě. Poslední vydání žebříčku bylo připraveno na konci druhého čtvrtletí roku 2020 a shrnuje nejpřesnější prognózy za posledních 12 měsíců. Zahrnuje prognózy zveřejňované největšími světovými finančními institucemi, včetně Barclays, BNP Paribas, JP Morgan nebo Westpac.