Ve WEXO zaplatíte za kryptoměny už i platební kartou

Zdroj: CRYPTON DIGITAL, SE

Bitcoin, Ether, Litecoin, ADA a další populární kryptoměny můžete nakoupit na kryptoměnové platformě WEXO ještě pohodlněji. V zásadě vám stačí bezplatná aplikace WEXO a vaše platební karta. „V letošním roce se ještě dočkáme nové aplikace WEXO. S ní přijde množství novinek, včetně nových kryptoměn a pravděpodobně i možnosti využití běžného bankovního účtu s číslem IBAN v evropském formátu přímo v rámci WEXO,“ avizuje spoluzakladatel a CSO platformy Peter Mariš. 

Kryptoměnová platforma WEXO a bezplatná aplikace slouží svým klientům v celkem sto sedmdesáti zemích. Uživatelé WEXO, jejichž počet již přesáhl 185 000, využívají kromě bezpečné peněženky na kryptoměny nejčastěji převody a nákup nejpopulárnějších kryptoměn. A právě nákup kryptoměn je nyní pro uživatele WEXO ještě komfortnější. K platbě jim totiž stačí už jen jejich platební karta a WEXO v chytrém telefonu. 

„Dlouhodobým cílem WEXO je propojit svět kryptoměn a klasických peněz. Ve WEXO je možné platit za nakoupené kryptoměny platebními kartami VISA a Mastercard. Platba kartou je tak dalším krokem ke splnění našeho cíle. Výrazněji se k němu přiblížíme letos minimálně ještě jednou, až představíme novou aplikaci WEXO. Ta bude obsahovat výrazně více kryptoměn, různé novinky, nový systém odměn, nové možnosti pro tvorbu NFT a mnoho dalšího. A to vše ve velmi příjemném uživatelském prostředí,“ naznačil Peter Mariš. 

Peter Mariš, spoluzakladatel a CSO platformy WEXO Peter Mariš, spoluzakladatel a CSO platformy WEXO | CRYPTON DIGITAL, SE

WEXO se vyvíjí jako nástroj, který má postupně umožnit svobodné používání kryptoměn. Možnost pořídit kryptoaktiva kartou představuje jeden z nejkomfortnějších způsobů platby. WEXO se snadno obsluhuje a kromě světových jazyků má kompletní nabídku i ve slovenštině.

Propojení s běžným účtem

Vývojáři s partnery pracují na tom, aby do platformy a nové aplikace brzy přibyla i možnost využít běžného bankovního účtu s evropským formátem čísla IBAN. Slovenští a čeští uživatelé tvoří 30 % členů WEXO. Platforma a kryptoměnová aplikace jsou oblíbené také v Turecku, Rumunsku, Indii či Brazílii. 

Součástí projektu je také WEXO token, registrovaný na blockchainu Cardano. Autoři připravují pro jeho držitele benefity v podobě nižších poplatků za vybrané služby a lepšího přístupu k některým funkcionalitám. Jeho zápis na burzu je plánován ještě letos. Wexo nabízí i vlastní marketplace pro NFT s vůbec prvním NFT od slovenského umělce, Majka Spirita, a rovněž prvním NFT od slovenského sportovce, populárního zápasníka Attilu Végha.

CRYPTON DIGITAL, SE

Produktově zastřešuje část služeb platformy WEXO aktuálně česká partnerská společnost UPDN ONE s.r.o. s bohatými zkušenostmi na finančním trhu.