Elixír mládí existuje. Čajová lžička esenciálního oleje čampaka vyjde i na deset tisíc korun

Zdroj: Tereza Kovandová

Být stále mlád není jen touhou pěveckých legend. Po věčném zdraví a mladistvém úsměvu touží od vzniku lidstva každý a zástupy alchymistů spotřebovaly při marném pátrání po funkčním složení zázračného séra proti stárnutí mnohdy paradoxně celou svou životní energii. Po celé věky přitom tento zázrak rostl na stromech. Čajová lžička esenciálního oleje čampaka vyjde i na deset tisíc korun. Lidé platí tisíce i za prázdnou lahvičku.

Mám pro vás zprávu, kterou jste chtěli celý život slyšet. Elixír mládí existuje. Znalost tohoto faktu je samozřejmě převratná a zcela mění běh a správu života, intenzitu přítomných prožitků i způsob plánování budoucnosti. Nově odpadá nepřeberné množství malých, ale významných každodenních životních nepříjemností, se kterými se muselo lidstvo dosud potýkat. Není už třeba se během života nadmíru šetřit. Ženy již ke štěstí svému ani svých manželů nemusejí měsíc co měsíc obléhat kosmetické salony zvučných jmen a marně, ovšem draho doufat, že nová pleťová maska konečně zabere. Matka s dcerou a babičkou sedící u společného stolu, z jejichž tváří ovšem nebude vůbec jasné, kdo je kdo. Taková je nová realita světa a to všechno je teprve začátek. Malé, nevýznamné entrée do problematiky.

Příběh z Paňdžábu

Aadhya je indická dívka z města Amritsar v Paňdžábu. Totiž Aadhya jako dívka vypadá a do značné míry se tak i chová. Aadhya nedávno oslavila čtyřiašedesáté narozeniny, v městském autobusu ji ovšem oslovují denně mladíci a určitě ne s tím, aby ji pustili sednout. Recept? Jednoduchý, až banální. Pravidelné používání esenciálního oleje čampaka. Tak se totiž náš elixír mládí jmenuje. Pochopitelně není za hubičku, ale to by stejně tak pochopitelně nikdo ani nečekal. Existují věci, které se mohou zdát na první pohled marnotratně drahé. Při bližším vhledu ovšem zjistíme, že vzhledem k jejich účinkům jsou vlastně směšně, až vulgárně laciné. Čampaka je právě z této kapsy.

Určitě to znáte, když máte kašel. Vezmete kapky notoricky známé značky na lžičku a netrpělivě kapete. A kapete a kapete, až se dokapete alarmující váhy svého těla. S čampakou na to musíte opatrně. Každá kapka oleje v nejlepší kvalitě totiž vyjde zhruba na sedmnáct stovek korun. Do čajové lžičky tak během chvíle dokážete soustředit kolem deseti tisícovek v závislosti na kurzu dolaru. A musíte doufat, že jedna čajová lžička bude k patřičnému ošetření pleti a osvěžení mysli stačit. A možná i k probuzení romantických představ – čampaka je totiž tradičním a prý zaručeným indickým afrodiziakem. Ostatně je to právě Indie, kde se populace za posledních deset let rozrostla o patnáct procent. Kdo to má? Snad jako bonus působí, že čampaka údajně mírní deprese, závratě či bolesti hlavy. Vše, co jste chtěli od všeléku, ale báli jste se na to zeptat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!