Ferrari se daří lépe něž před pandemií. Zisk má třikrát větší, přesto jeho akcie oslabily

Ferrari

Ferrari Zdroj: mecum.com

Ferrari 275 GTB
Ferrari 275 GTB
Ferrari
Ferrari
5
Fotogalerie

Italský výrobce luxusních aut Ferrari ve druhém čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk více než trojnásobně, zejména díky prudkému růstu odbytu ve srovnání se stejným obdobím loni, kdy prodej a výrobu aut po celém světě negativně ovlivnila pandemie nemoci covid-19. Zisk před zdaněním, odpisy a úroky (EBITDA) za duben až červen vystoupil na 386 milionů eur (9,8 miliardy korun) z loňských srovnatelných 124 milionů eur. 

Zisk byl také o 23 procent vyšší než ve druhém čtvrtletí roku 2019, tedy před pandemií. Analytici v anketě agentury Reuters očekávali v průměru zisk 373 milionů eur. Čistý zisk pak vzrostl na 206 milionů eur z devíti milionů loni.

Čisté tržby firma zvýšila meziročně o 81 procent na více než jednu miliardu eur. Odbyt aut se zvýšil o 93 procent na 2 685, přičemž odbyt byl vyšší ve všech regionech. Také odbyt a tržby z prodeje aut byly vyšší než před covidem-19.

Investory ale zklamalo, že automobilka navzdory silnému růstu nechala beze změny svůj dosavadní výhled tržeb a EBITDA na celý letošní rok. Akcie firmy tak bezprostředně po zveřejnění výsledků oslabily.