Banka Lloyds zruší 8 tisíc pracovních míst a vytvoří 6 tisíc nových

Lloyds Bank

Lloyds Bank Zdroj: profimedia.cz

Britská banka Lloyds Banking Group hodlá v rámci programu reorganizace a investic v objemu tří miliard liber (88 miliard korun) vytvořit 8 tisíc nových pracovních míst. Protože chce ale současně 6 tisíc míst zrušit, čistý přírůstek bude dva tisíce míst. S odvoláním na své zdroje to uvedla televizní stanice Sky News. Banka má své záměry oznámit v úterý.

Reorganizace je součástí tříleté strategie, kterou banka vytyčila v únoru a která zahrnuje mnohamiliardové investice do digitalizace i služeb. Na 6000 míst má být zrušeno v řadě oblastí, včetně firemního bankovnictví i maloobchodní činnosti. Nová místa mají v souladu s transformací bankovního sektoru vznikat v první řadě v oblasti digitalizace.

S cílem posílit efektivitu banka Lloyds za posledních deset let zrušila desítky tisíc pracovních míst. Více než 90 procent z toho se podle dřívějších zpráv banky uskutečnilo formou přirozeného úbytku nebo dobrovolných odchodů.

Stát ústav za finanční krize let 2007-2009 zachránil nákladem 20,5 miliardy liber a převzal v něm 43 procent akcií. Od roku 2012 je postupně odprodával a v loňském roce se banka plně vrátila do soukromých rukou. Lloyds podle svých stránek nyní zaměstnává zhruba 75  lidí.