Bankou roku je Česká spořitelna, na výsluní se vrací po dvou letech

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Anna Vackova

Česká spořitelna se po dvouleté pauze stala absolutním vítězem ocenění Fincentrum Banka roku 2013. „Ocenění nepřineslo žádná velká překvapení. Absence dramatických změn je ve své podstatě velmi dobrou zprávou pro české střadatele a pojištěnce,“ uvedl k výsledkům předseda organizačního výboru ocenění Petr Stuchlík. Druhou příčku v absolutním hodnocení pak získala ČSOB, třetí pozice připadla Komerční bance.

Česká spořitelna byla ceněna především za své aktivity na hypotečním trhu a na poli technologických inovací. Banka uspěla i v další kategorii, kde byla vybrána jako Nejdůvěryhodnější banka rok 2013, a z jejích řad vzešel také Bankéř roku 2013 Pavel Kysilka.

Jako Nejdynamičtější banku roku pak odborná porota soutěže vybrala Air Bank za její kroky při nabídce úročení běžného účtu či program spotřebitelských úvěrů. Titul Banka bez bariér 2013, který uděluje konto Bariéry, letos obhájila ČSOB, která se stala také Privátní bankou roku 2013.

Cenu Pojišťovna roku 2013 získala stejně jako loni Česká pojišťovna a z její skupiny vzešel také vítěz titulu Penzijní společnost roku, který patří Penzijní společnosti České pojišťovny. Titul Pojišťovák roku obdržel Martin Diviš z Kooperativy. Mezi stavebními spořitelnami pak uspěla Wüstenrot – stavební spořitelna.

V produktové části soutěže pak titul Účet roku obdržela Air Bank a Hypotéku roku podle odborné poroty ocenění nabízela Hypoteční banka. Nejlepší životní pojištění na trhu pak nabízela Pojišťovna České spořitelny. Novinkou v letošním ročníku byla kategorie Autopojištění roku. U hodnotitelů zvítězila Česká podnikatelská pojišťovna s produktem Combi Plus II.

Partnerem soutěže Fincentrum Banka roku 2013 je týdeník Euro