Banky vytvoří služby pro advokáty či zubní lékaře

Minipobočka Equa Bank

Minipobočka Equa Bank Zdroj: Equa Bank

Bankovní domy hledají stále více byznysu mezi živnostníky a malými firmami. Tam jsou totiž marže vyšší než u běžného retailového bankovnictví. Finančníci ale dospěli k názoru, že jednotlivým profesím musejí nabídnout individuální služby.

Equa bank tak včera uvedla, že si pro letošek dala za cíl rozšířit portfolio klientů o podnikatele a malé firmy. Proto přichází s účty Sector a Trade. První z jmenovaných je určen pro lékaře, lékárníky, stomatology, veterinární lékaře, advokáty, notáře, radnice obcí, bytová družstva a společenství vlastníků bytových jednotek. „Klient má zdarma kromě vedení účtu také příchozí a odchozí platby, trvalé příkazy a inkasa,“ uvádí k novince banka.

Účet Trade je pak určen především exportérům a nabízí zvýhodněné podmínky cizoměnových plateb. „Našim cílem je nabízet produkty a služby šité klientům na míru,“ říká Radek Schönfeld, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.

V hledáčku bank jsou živnostníci, především z lukrativnějších oborů jako jsou advokáti, notáři, stomatologové či lékárníci.
„Naší ideou je zaplnit mezeru na trhu a oslovovat konkrétní skupiny potenciálních zákazníků se speciálními požadavky. Nyní se zaměřujeme například na právníky. Ti byli v minulosti osloveni bankou LBBW a my v tomto odvětví stále vidíme silný potenciál,“ uvedl v rozhovoru pro deník E15 šéf české Expobank Maris Avotinš.

Equa bank snížila ztrátu
Equa bank, která patří k menším finančním ústavům, snížila loni ztrátu meziročně o devět procent na 359 milionů korun. Počet klientů banky se zvýšil o polovinu na 115 tisíc. Equa bank vstoupila na český trh po převzetí Banco Popolare ČR společností Equa Group Limited.

Účet i zlatá karta zdarma pro právníky a lékaře

Keith Phillips: Banky musí vyvinout nové služby a změnit ty stávající, jinak nepřežijí