Bude Sazka sponzorovat hokejové Kladno? Jágr vyjednává

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: CTK/getphoto.cz/Adamek Ladislav

Kladenský hokejový klub, v němž drží většinový 70procentní podíl Jaromír Jágr, jedná o spolupráci se společností Sazka. Loterijní firma, která je od konce května v konkurzu, probíhající jednání potvrdila. „Jednání však rozhodně nejsou ve finální fázi,“ řekl E15 Vladimír Petřina z provozní divize Sazky.

To, že Sazka by mohla Kladno sponzorovat, nevyloučil ani samotný klub. „V tuto chvíli jednáme s více potenciálními adepty, kteří by se mohli stát generálním partnerem klubu, ale stoprocentní výsledek zatím není. Chceme mít jasno nejpozději do konce srpna,“ uvedl výkonný ředitel klubu Václav Bartoš s tím, že mluvit o podrobnostech jednání je zatím předčasné.

Podobně nedávno mluvil i samotný Jágr, který odpovědnost za kladenský hokejový klub převzal v květnu po svém otci. K úspěchu jednání by mohl napomoci také fakt, že právě Jágr se nedávno stal novou tváří marketingové kampaně Sazky - i když loterijní firma tvrdí, že tento fakt s probíhajícím jednáním nijak nesouvisí.

„Některé změny jsou v životě, sportu i podnikání nevyhnutelné. Sazka prožívá složité období a věřím, že změny, kterými nyní prochází, prospějí nejen společnosti, ale i jejím klientům. Proto jsem moc rád, že ji v tom můžu podpořit. Zatím jde jen o malou kampaň, ale jednáme se Sazkou o další možné spolupráci,“ říkal v červenci ke svému angažmá v kampani Sazky Jágr. Jestli další možnou spoluprací myslel také spojení Sazky s kladenským hokejem, se teprve ukáže.

Jágrovi v klubu patří 70 procent, za zbývající 30procentní podíl zaplatilo město Kladno 60 tisíc korun a dalších 25 milionů korun se zavázalo poskytnout „na rozjezd“ společnosti. V tomto roce přijde kladenskému hokeji z radnice 15 milionů na provoz zimního stadionu, sedm milionů na mládež, osm milionů na hlavní tým. Případný postup kladenských hokejistů do play-off město ocení dvoumilionovou prémií. Do konce roku 2014 klub získá dotace, v celkové výši zhruba 90 milionů korun.

Kladno by mohlo být pro Sazku zajímavé ale nejen kvůli tváři hokejové hvězdy. Klub totiž patří mezi rozpočtově chudší účastníky hokejové extraligy, Sazka by se tak mohla zviditelnit mnohem laciněji než v případě, že by se chtěla stát partnerem nějakého movitějšího klubu.

Pro srovnání - společnost Vagnerplast přišlo sponzorování kladenského klubu v minulém extraligovém ročníku na necelých deset milionů korun, celkový rozpočet klubu se přitom pohyboval kolem 80 milionů korun. Například rozpočet hokejistů pražské Sparty byl loni zhruba dvojnásobný.