Česká spořitelna přichází s novinkou, platbou faktur přes QR kódy

Česká spořitelna, bankomat

Česká spořitelna, bankomat Zdroj: ctk

Česká spořitelna nabízí novou službu. Svým klientům ode dneška umožňuje platbu faktur přes QR kódy ve všech svých platbomatech. Zatím mohou platit faktury mobilních operátorů Vodafone a T-Mobile, v brzké budoucnosti se předpokládá přistoupení dalších firem.

Funkce v platbomatech banky plně odpovídá standardu České bankovní asociace. Česká spořitelna má v tuto chvíli 107 platbomatů po celé České republice, do konce roku pak plánuje zprovoznění přibližně dalších 20 platbomatů.

„Platba faktur pomocí QR kódů je velmi rychlá a jednoduchá. V první fázi ji nabídneme ve všech našich platbomatech a pokud o službu budou mít klienti zájem, jsme připraveni ji rozšířit i do našich bankomatů, u kterých je to technicky možné,“ uvedl ředitel kartového centra České spořitelny Miloslav Křečan.

Ukázka QR kódu

Ukázka QR kóduUkázka QR kódu | CS

Pramen: Česká spořitelna

V platbomatu stačí v menu zvolit QR kód a přiložit fakturu ke čtečce. Zařízení načte veškeré potřebné údaje přímo z kódu a převede do formátu příkazu k úhradě. Klient ho pouze zkontroluje a potvrdí. Výhodou je absolutní přesnost a eliminace možných chyb. QR kód dokáže zakódovat mnohem větší množství dat než klasický čárový kód.

Novinka ČS: podnikatelský plán

Raiffeisenbank v nové verzi Mobilního eKonta zjednodušuje QR platby

ČSOB a Era smartbanking umožňuje zaplatit faktury přes QR Platbu