Citibank chystá prodej osobního bankovnictví v Česku

pobočka Citibank v Chicagu

pobočka Citibank v Chicagu Zdroj: TonyTheTiger

Vedení bankovního gigantu Citigroup rozhodlo, že skupina opustí byznys s poskytováním osobních bankovních služeb celkem na 11 světových trzích. Špatnou zprávou pro české klienty Citibank však je to, že do opouštěné jedenáctky spadá i Česká republika. Finanční skupina se prý chce plně věnovat obsluze klientů na 24 dalších trzích, které jí generují přes 95 procent stávajícího obratu.

Firma doufá, že veškeré procesy provázející prodej jednotlivých segmentů byznysu ve vybraných zemích stihne do konce roku 2015, a to včetně regulatorních souhlasů.

„Poskytované služby osobního bankovnictví, včetně provozu poboček a dalších obchodních míst, zůstávají nyní nezměněny,“ uklidňuje vedení české Citi ve svém vyjádření pro média. Banka v Česku dál hodlá poskytovat služby institucionálním i firemním klientům.

Kromě Česka se bankovní skupina zbaví svého byznysu zaměřeného na osobní bankovnictví v Kostarice, Egyptě, Salvadoru, Guamu, Guatemale, Maďarsku, Japonsku, Nikarague, Panamě a Peru.

Citibank působí v tuzemsku jako pobočka Citibank Europe, která je registrovaná v Irsku a vlastní bankovní licenci pro celou Evropskou unii. Citi, globální společnost poskytující finanční služby, spravuje přibližně 200 milionů klientských účtů a podniká ve více než 160 zemích světa.