ČP Invest míří na polský trh

Peníze

Peníze Zdroj: profimedia.cz

Podílové fondy Generali PPF Investu, pro které je investiční společnost ČP Invest výhradním distributorem, budou kromě Česka a Slovenska dostupné také v Polsku. Firma u našich severních sousedů nabídne produkty takřka ze všech světových oblastí a sektorů, do nichž bude možné investovat nejen v eurech, ale i přímo v polských zlotých.

“Na polském trhu vidíme velký prostor. Zatímco v Evropské unii představuje objem investic do podílových fondů přes polovinu HDP, v Polsku je to jen sedm procent. Chceme oslovit I klienty, kteří o spoření a investování zatím pouze přemýšlí,” uvedl hlavní investiční stratég ČP Investu Michal Valentík.

Společnost bude v Polsku prodávat své produkty skrze standardní distribuční kanály. “V průniku na trh nám pomohou externí partneři, se kterými již spolupracujeme v České republice a na Slovensku,” vysvětlil generální ředitel firmy Michal Maďar.

ČP Invest působí jako investiční společnost České pojišťovny na trhu od roku 1991. Zároveň je celosvětově výhradním distributorem fondů Generali PPF Investu. Aktuálně spravuje víc než 19 miliard korun.