Finanční skupina Roklen je 19. členem Burzy cenných papírů Praha

Budova Burzy cenných papírů Praha

Budova Burzy cenných papírů Praha Zdroj: Turek Tomas/Euro

Finanční skupina Roklen se stala členem Burzy cenných papírů Praha. Společnost Roklen360, součást finanční skupiny Roklen, tak rozšířila počet jejích členů na devatenáct.

Skupina Roklen poskytuje služby v oblasti firemních financí a provozuje informační finanční portál www.Roklen24.cz. Členství v pražské burze pro ni představuje další z kroků na cestě, jejímž cílem je v horizontu pěti let vytvořit plnohodnotnou investiční banku pro region střední Evropy se zaměřením na poskytování služeb malým a středním podnikům, menším korporacím a privátní klientele.

„Členství na pražské burze nám umožní uzavírat burzovní obchody, což je jedna z klíčových služeb, které chceme pro své klienty zajišťovat,“ uvedl předseda představenstva Roklen360 Oldřich Pavlovský.

Burza cenných papírů Praha je největším a nejstarším organizátorem trhu s cennými papíry v ČR. Obchodování na BCPP se uskutečňuje prostřednictvím licencovaných obchodníků s cennými papíry, kteří jsou zároveň členy burzy. Jde především o významné banky a makléřské firmy.

Jan Procházka: Pražská burza stále hledá příběh