Horák odchází z vedení českého Home Creditu

Václava Horáka ve funkci generálního ředitele vystřídá Luděk Jírů

Václava Horáka ve funkci generálního ředitele vystřídá Luděk Jírů Zdroj: Foto E15 Anna Vackova

Z českého Home Creditu odejde z osobních důvodů ke konci ledna generální ředitel a předseda představenstva Václav Horák. V obou funkcích jej nahradí obchodní ředitel Luděk Jírů.

Horák nastoupil do čela Home Creditu ČR loni v červenci, když vystřídal Davida Bystrzyckého, který řídil společnost v uplynulých šesti letech. V předchozích třech letech Horák zastával pozici regionálního ředitele pro IT ve skupině BNP Paribas Personal Finance Central Europe.

Jírů před svým příchodem do Home Creditu (2006) zastával pozici manažera prodeje ve společnosti GE Money Multiservis. Předtím působil ve společnosti Philips v divizi drobných domácích spotřebičů se zodpovědností pro Českou republiku a region střední a východní Evropy.

Home Credit, založený v roce 1997 v Česku, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii. Většinovým vlastníkem Home Creditu je investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Minoritním akcionářem je investiční holdingová společnost EMMA OMEGA vlastněná Jiřím Šmejcem.

Skupina Home Credit vykázala za první tři čtvrtletí loňského roku čistý zisk 232 milionů eur (5,9 miliardy korun). Předloni to za stejné období bylo 131 milionů eur. Výsledek pozitivně ovlivnilo zvýšení výnosů v Rusku, rostoucí ziskovost v Číně a prodejní výsledky ve Vietnamu a Kazachstánu, uvedla již dříve firma.