Komárkova KKCG loni vydělala téměř pět miliard. Především díky MND a Sazce

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: KKCG

Jak je dobré mít širší portfolio. Tak by se daly okomentovat hospodářské výsledky finanční a investiční skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, která loni vykázala konsolidovaný čistý zisk 4,9 miliardy korun. Na výši zisku se nejvíce podílela skupina MND (dříve Moravské naftové doly) a Sazka, která je hodnotou majetku druhou největší společností skupiny. Jde tedy o dvě oblasti byznysu vzájemně spolu nesouvisející.

O hospodářských výsledcích dnes informoval mluvčí skupiny Dan Plovajko. Pro srovnání v roce 2010 měla skupina rekordní zisk 14,3 miliardy korun, předloňské výsledky nezveřejnila. Aktiva skupiny loni dosáhla 38,7 miliardy korun, výnosy stouply meziročně o 45 procent na 12,3 miliardy korun. „Nejvýznamnější vliv na výrazný nárůst aktiv mělo úspěšné dokončení akvizice loterijní společnosti Sazka. V sázkovém a zábavním průmyslu vidíme velký potenciál, což potvrzuje nedávno oznámený kapitálový vstup do řecké loterijní jedničky a jedné z největších evropských loterijních firem, společnosti OPAP,“ uvedl finanční ředitel KKCG Radek Dyntar.

Podle informací médií poloviční podíl v Sazce KKCG koupila od skupiny PPF podnikatele Petra Kellnera na konci loňského roku za 209 milionů eur, v přepočtu 5,2 miliardy korun.

Skupina KKCG se zaměřuje na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu a investic. Zaměstnává přes 1500 lidí. KKCG drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří skupina MND, Sazka, Vítkovice, skupina Intermos a cestovní skupina Fischer.

KKCG působí v šesti zemích světa - na Kypru, v České republice, Slovensku, Nizozemsku, Ruské federaci a Gruzii.